24 жовтня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент взяв участь у підсумковій дискусії Всеукраїнської наукової конференції «Становлення та розвиток вітчизняної богословської освіти і науки» на тему «Богословська освіта: історичний досвід і сучасний стан», яка проходила в Національному педагогічному університеті ім. М.П.Драгоманова.

Метою дискусії було обговорення сучасного стану богословської освіти в Україні та світі, можливість застосування історичного досвіду у вітчизняній освітній практиці. Дискусія проводилася в контексті проекту закону про внесення змін до деяких законів України (щодо визнання документів про освіту і наукові ступені, які видаються духовними навчальними закладами).

В цілому дана конференція була приурочена до ювілею 1025-ліття Хрещення Русі та була організована за сприянням Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ.

 

DSCN2158 DSCN2160 DSCN2163

Прес-служба Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ

Кількість переглядів: 11