25 жовтня у храмі в ім’я Дванадцяти апостолів у передмісті Севастополя Балаклаві була звершена Божественна літургія. Богослужіння очолив благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта, якому співслужили священики-учасники VI Всеукраїнської конференції голів і співробітників єпархіальних відділів по роботі з молоддю.

Цього дня конференція, яка з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира за підтримки Сімферопольської єпархії та особисто митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, відкрилася в Балаклаві 21 жовтня, завершувала свою роботу.

Після богослужіння голова Синодального відділу Української Православної Церкви єпископ Обухівський Іона очолив у храмі подячний молебень.

Владика подякував учасникам за активну роботу під час конференції та за самовіддане служіння в єпархіях. Він закликав на всіх присутніх Господнє благословення і оголосив чергову молодіжну конференцію закритою.
Робота форуму тривала п’ять днів з 21 по 25 жовтня.

Урочисте відкриття в Балаклавському Будинку культури відбулося 21 жовтня.

22-24 жовтня, в основні дні роботи, відбулося обговорення підсумків діяльності Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю за 2013 рік, аналіз молодіжної роботи в єпархіях, обговорення синодальних і міжєпархіальних молодіжних проектів тощо.

З презентацією діяльності виступили координатори проектів, що діють під егідою Синодального відділу по роботі з молоддю, а також представники єпархіальних молодіжних відділів і рухів у регіонах.

22 жовтня редактор сайту Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я свт. Іоанна Златоуста, член-кореспондент “FECRIS” Володимир Рогатін виступив з доповіддю «Формування залежного типу особистості». Зокрема він зазначив, що в багатьох сектах на перше місце ставиться формування залежного типу особистості. Психологічна залежність, нав’язані фобії і страхи стають причиною психічних розладів і схильності до суїциду серед молоді, які стають членами нетрадиційних релігійних угрупувань.
Керівник молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко зробив огляд та презентацію численних молодіжних проектів, серед яких особливе місце посідає робота недільних шкіл в регіоні.

Керівник молодіжного відділу Рівненської єпархії протоієрей Василь Романюк розповів про те як організовується робота з молоддю в кожному благочинні і на кожній парафії єпархії.
Маріупольська молодіжка презентувала інформаційно-просвітницький проект «Людський потенціал», головні завдання якого – це пропаганда традиційних сімейних цінностей, профілактики абортів, алкогольної та наркозалежності в молодіжному середовищі.

Гості з Білорусі представили свій молодіжний проект « QUO VADIS » – форум який проходить вже кілька років. Вони запросили всіх бажаючих відвідати форум вже цього року 15-17 листопада. Уся інформація на офіційному сайті Синодального відділу у справах молоді.

Презентації унікальних єпархіальних проектів УПЦ проходили протягом усіх днів роботи конференції.
Цього ж дня відбулася панельна дискусія на тему «Превентивні заходи алко- та наркозалежних». У панельній дискусії взяли участь – представити Реабілітаційного центру в селі Косачівка (Чернігівська область), голова місіонерського відділу Брестського єпархіального управління диякон Геннадій Сорока, співробітник «Просвітницький медико – психологічного центру «ЖИТТЯ» Інна Андріанова, редактор сайту Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я свт. Іоанна Златоуста Володимир Рогатин.

23 жовтня з доповідями про особливості виховання сучасної молоді виступили психолог Анна Лелик з темою «Генерація Y» та ігумен Валеріан (Головченко), який розповів про «Молодіжні субкультури». Також протоієрей Олександр Авдюгін зачитав доповідь на тему: «Висвітлення ініціатив і подій православного молодіжного руху в інтернеті. Форма і методи ведення інтернет-дискусій». Протоієрей Сергій Дмітрієв розповів про роботу з грантодавчими фондами, а також розкрив механізми отримання грантів.

24 жовтня говорили про наркозалежних, та про духовну допомогу цим людям. Спікери: перший заступник голови Синодального відділу у справах молоді архімандрит Іоасаф (Перетятько) та Дмитро Волков (реабілітолог). Про служіння у в’язницях розповіли заступник голови Синодального відділу протоієрей Микола Могильний та координатор волонтерського напрямку Олександр Поштарук.

Також відбулося нагородження переможців конкурсу «Молодь та Церква. Новини з єпархій».

 

***

Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю — це робочий форум Синодального молодіжного відділу УПЦ, що проводиться з 2011 року з ініціативи голови відділу єпископа Обухівського Іони. Конференції проводить Синодальний відділ УПЦ у справах молоді з благословення Блаженнішого митрополита Володимира, за підтримки Сімферопольської єпархії.
Захід збирає відповідальних за роботу з молоддю в єпархіях Української Православної Церкви, діячів молодіжних організацій і рухів з усіх регіонів України та сусідніх держав. Мета форуму — обмін досвідом, аналіз проведеної роботи, обговорення перспектив розвитку молодіжної діяльності на майбутнє.
hram-12-apostolov-500x363 Балаклава-Закрытие-молодежка (1) Балаклава-Закрытие-молодежка (22) Балаклава-Закрытие-молодежка (33)

 

 

Прес-служба Синодального відділу по роботі з молоддю

Кількість переглядів: 30