29-30 жовтня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, згідно з планом роботи Синодального відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, в м. Чернігові, на базі 8 навчального центру Державної спеціальної служби транспорту України, відбулися щорічні збори священиків, які відповідають за співпрацю зі Збройними Силами  та іншими військовими формуваннями України в усіх єпархіях Української Православної Церкви.

В роботі зборів взяли участь 49 священиків із 36 єпархій УПЦ.

Розпочалися збори Урочистою літургією у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Чернігова, яку очолив голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин.

Після Богослужіння учасники зібрання поклали квіти до Монументу слави, з нагоди 69-ї річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників та відслужили заупокійну літію за полеглими у Великій Вітчизняній війні.

В ході зборів, основною темою яких була «Роль ювілею 1025-річчя  Хрещення Київської Русі у справі розвитку співпраці УПЦ і військових формувань України»,  були підведені підсумки душпастирської опіки військовослужбовців у поточному році, вивчено досвід співпраці Української Православної Церкви і Держспецтрансслужби України у духовному та моральному вихованні військовослужбовців, а також досвід роботи з військовими у Чернігівській єпархії.

В роботі зборів взяв участь Голова Держспецтранслужби України генерал-лейтенант Микола Мальков, який привітав учасників зборів та виступив з доповіддю, а також представники  всіх військових формувань України, які оголосили вітання від їх очільників та розповіли про організацію співпраці з УПЦ. Після пленарного засідання, військові священики відвідали обласне Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де переглянули фільм про роботу пожежних і рятувальників та ознайомилися з експонатами музею.

Наступного дня священики відвідали Першу окрему танкову бригаду Збройних Сил України (смт Гончарівське), де ознайомилися з організацією душпастирської опіки у підрозділах військової частини, відвідати розташування та парк бойової техніки бригади, а також мали змогу на учбовому полігоні виконати вправи стрільб із стрілецької зброї.

Для учасників зборів також була організована екскурсія до визначних духовних та культурних пам’яток міста. а також показовий виступ військового оркестру 8 навчального центру, який є лауреатом багатьох вітчизняних та зарубіжних фестивалів духових оркестрів.

Вітальне слово Предстоятеля УПЦ організаторам та учасникам щорічних зборів військового духовенства

Прес-служба Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України

Кількість переглядів: 39