30 жовтня голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона очолив роботу секції «Духовно-культурні та сімейні цінності християнства в молодіжному середовищі» VI Покровських міжнародних місіонерсько-просвітницьких читань. Також у роботі секції взяв участь його перший заступник — архімандрит Іоасаф (Перетятько).

Цінності, що їх обирає сучасна молодь; субкультури і неформали; віртуалізація спілкування і життя в молодіжному середовищі — ці та багато інших тем розглядалися на секції.

Зокрема єпископ Іона в рамках обговорення теми субкультур і неформалів у молодіжному середовищі розповів присутнім про роботу VI Всеукраїнської конференції голів і співробітників єпархіальних відділів, яка лише днями закінчила свою роботу в Балаклаві. Конференція була присвячена різним залежностям, від яких страждають молоді люди, а також течіям і субкультурам у молодіжному середовищі.

Також владика розповів про скаутинг. В Україні нараховується велика кількість скаутських організацій, відповідно Синодальний відділ у справах молоді курує декілька проектів у цьому напрямку.

Зараз у школах проходять уроки християнської етики. І, як зазначила одна з учасниць роботи секції, найбільшу активність у цьому напрямку співпраці з системою освіти на всіх рівнях проводять протестанти.

Православна Церква сильно поступається їм у такій роботі. Це відбувається як через малу кількість підготовлених кадрів, пасивність посадових осіб, так і через небажання керівництва навчального закладу бачити священика в рясі в стінах навчального закладу. Архімандрит Іоасаф відзначив, що духовенство і православні педагоги повинні робити все, що від них залежить, але в той самий час не мають відступати від традицій на догоду суб’єктивним тенденціям.

Прес-служба Синодального відділу у справах молоді УПЦ

Кількість переглядів: 26