12 листопада, в день святкування на честь покровительки Слобожанського краю – Озерянської ікони Пресвятої Богородиці, перенесення мощей священномученика Олександра, архієпископа Харківського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, до Харкова прибула десниця великомученика Георгія Побідоносця.

Зустріч святині в Благовіщенському кафедральному соборі відбулася після співу молитви «Отче наш» на Божественній літургії. Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій та духовенство Харківської єпархії зі співом тропарів і величання встановили ковчег з десницею великомученика Георгія Побідоносця на аналой в центральному приділі кафедрального собору.

Наприкінці богослужіння архієпископ Онуфрій з амвона привітав духовенство та віруючих зі святом , а також висловив глибоку вдячність Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Володимиру за його благословення на прибуття до Харкова святої десниці великомученика Георгія Побідоносця.

Архієпископ Онуфрій подякував членам делегації Грецької Православної Церкви, котрі супроводжували святиню, а також зазначив, що сьогоднішній день є частиною святкування урочистого ювілею 1025- річчя Хрещення Київської Русі.

За святковим богослужінням молилися  голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, представники державної влади, громадських організацій.

Святкове богослужіння в прямому ефірі транслювалося на Харківських телеканалах.

Після закінчення Божественної літургії відбувся Хресний хід з правицею великомученика Георгія Побідоносця, святинями Харківської єпархії від Благовіщенського кафедрального собору до Покровського монастиря. На вершині Соборного узвозу, біля Свято-Успенського собору, архієпископ Онуфрій осінив ковчегом з десницею великомученика Георгія Побідоносця чотири головних напрямки, що виходять з серця міста.

Після молебню у дворі Свято-Покровського монастиря правиця великомученика Георгія Побідоносця була внесена до храму Озерянської ікони Божої Матері, де перебуватиме до 13:00 17 листопада.

Графік перебування правиці святого великомученика Георгія Побідоносця в Україні (30.10 – 05.12 2013 р.)

Харківська єпархія
Благовіщенський Собор, Покровський монастир м. Харків    12.11 – 17.11

Донецька єпархія
Свято-Успенська Святогірська Лавра    17.11 – 18.11

Горлівська єпархія
Богоявленський Собор м. Горлівка    18.11 – 19.11

Донецька єпархія
Преображенський Собор м. Донецьк    19.11 – 21.11

Дніпропетровська єпархія
м. Дніпропетровськ    21.11 – 26.11

Білоцерківська єпархія
Преображенський Собор м. Біла Церква    26.11 – 28.11

Житомирська єпархія
Троїцький храм м. Бердичів    28.11 – 29.11

Житомирська єпархія
Преображенський Собор м. Житомир    29.11 – 1.12

Житомирська єпархія
Троїцький Собор м. Новоград-Волинський    1.12 – 1.12

Львівська єпархія
Свято-Георгієвський храм м. Львів    1.12 – 3.12

Спасо-Преображенський Собор м. Київ    3.12 – 5.12

Прес-служба Харківської єпархії

Кількість переглядів: 65