24 січня у Києві відбулась зустріч Президента України Віктора Януковича з представниками церков та релігійних організацій України. Українську Православну Церкву представляв митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ. Під час зустрічі було обговорено ситуацію, що склалася в країні.

29997Митрополит Антоній, звертаючись до голови держави, зазначив: “Країні загрожує стихія натовпу. Ми стоїмо на краю безодні”. Владика засудив кровопролиття, яке сталося у Києві, та попросив Президента забеспечити ретельне та неупереджене розслідування всіх випадків смерті людей під час зіткнень.

Керуючий  справами УПЦ наголосив на необхідності продовжити переговори між владою і опозицією: “Треба шукати шляхи до примирення заради збереження миру в країні, заради збереження цілісності країни”.

Митрополит Антоній також звернув увагу на неприпустимість маніпуляцій суспільною свідомістю. “Особлива відповідальність, – зазначив владика, – лежить сьогодні на журналістах. Репортажі з місця подій ні в якому разі не мають підштовхувати людей до агресії. Українське суспільство дійшло до точки кипіння і одне необережне слово може викликати вибух”.

Його Високопреосвященство також підтримав необхідність скликання позачергової сесії Верховної Ради України з метою обговорення ситуації, що склалася в державі.

Крім того, митрополит Антоній висунув ініціативу, аби Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій виступила гарантом дотримання домовленостей, які будуть досягнуті в ході переговорів між владою та опозицією.

“В ці дні ми всі підносимо свої молитви за Україну, за її народ. Віримо, що з Божою допомогою нам вдасться знайти вихід з цієї непростої ситуації”, – сказав митрополит Антоній на завершення свого виступу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала владу, опозицію і активістів сісти за стіл переговорів >>>

mitropolia.kiev.ua

Кількість переглядів: 20