i-200x300Таке рішення прийняв Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні, яке відбулося 24 лютого у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.

У  телефонній розмові, що відбулася після обрання, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил побажав митрополиту Онуфрію допомоги Божої в несенні відповідального служіння у важкий для Церкви період, який переживає нині український народ.

 

ЖУРНАЛ ЗАСІДАННЯ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
від 24 лютого 2014 року

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Преосвященного митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела (на підставі п. 17 розділу IV Статуту про управління Української Православної Церкви) –

СЛУХАЛИ:

Інформацію Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія щодо рапорту Преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського  Олександра, відповідального перед Священним Синодом УПЦ за лікування Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

УХВАЛИЛИ:

1.    З огляду на викладене в Рапорті, констатувати, що стан фізичного здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира дає підстави  для вступу в силу п. 14 розділу V Статуту про Управління УПЦ, а саме про наявність причин, які унеможливлюють виконання Митрополитом Київським і всієї України Володимиром обов’язків Предстоятеля Української Православної Церкви.

2.    На підставі п. 14 розділу V Статуту про Управління УПЦ обрати Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри.

Таємним голосуванням Священний Синод УПЦ із числа своїх постійних членів обрав Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри Преосвященного митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

3.    Ім’я Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри підносити за богослужінням в усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви за наступною формулою: «… О Господине и Отце нашем Владимире, Блаженнейшем Митрополите Киевском и всея Украины, и о Господине нашем Высокопреосвященнейшем Онуфрии, митрополите Черновицком и Буковинском, Местоблюстителе Киевской митрополичьей кафедры».

ЖУРНАЛИ засідання Священного Синодц УПЦ >>>

 Біографія митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія >>>

Повний фоторепортаж >>>

 

Кількість переглядів: 39