З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, делегація паломників Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром відвідала Святу Землю. До складу групи також увійшли: намісник Десятинного монастиря м. Києва архімандрит Гедеон (Харон),  протоієрей Олег Скнар, директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.

У середу, 26 березня, Високопреосвященніший митрополит Олександр звершив Літургію Передосвячених Дарів у Свято-Олександрівському домовому храмі Руської духовної місії в Єрусалимі. За богослужінням молився Преосвященний єпископ Корсунський Нестор, співробітники Місії та паломники.

Цього ж дня делегація відвідала розкопки стародавнього міста в Єрусалимі, де протоієрей Олег Скнар спільно з начальником розкопок провели ознайомчу екскурсію.

У четвер, 27 березня, митрополит Олександр у співслужінні членів делегації у священному сані звершив Божественну літургію в храмі  святої рівноапостольної Марії Магдалини на ділянці Руської духовної місії Тіверії. За богослужінням молився Високопреосвященніший архієпископ Литовський і Віленський Інокентій,  численні паломники.

У п’ятницю, 28 березня, владика Олександр звершив Божественну літургію у порога Судних Воріт, на Єрусалимському Олександрівському подвор’ї. Напередодні 40 дня за загиблими у протистояннях в Києві  було відслужено заупокійне богослужіння, за яким  були поіменно пом’януті всі загиблі.

Цього ж дня відбулася зустріч Високопреосвященнішого митрополита Олександра та членів делегації з Блаженнішим Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом.

У ході зустрічі Його Блаженство передав через владику Олександра теплі слова вітають Блаженнішому Митрополиту Володимиру і запевнив , що його серце в цей важкий час перебуває з гаряче улюбленими ним українською землею та її народом.

Того ж дня на запрошення Блаженнішого Патріарха Феофіла митрополит Олександр спільно з Його Блаженством відвідав місто Рамаллу, де звершили читання акафіста Пресвятій Богородиці (богослужіння Суботи Акафіста) у Свято-Преображенському монастирі, а також зустрілися з християнською громадою міста.

Цього ж дня делегація відвідала храм Різдва Христового у Віфлеємі.

У суботу, 29 березня, Високопреосвященніший митрополит Олександр у співслужінні архієпископа Ієрапольського Ісидора звершив Божественну літургію в Храмі Гробу Господнього. За відправою ієрархами були піднесені особливі молитви за єдність України та сугубі молитви за упокій загиблих під час Київського протистояння  (40 день цієї трагічної події).

 

Кількість переглядів: 28