28 вересня,  у  Неділю 16-ту після П’ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію у Свято-Духівському кафедральному соборі міста Чернівці.

Блаженнішому Владиці співслужили:  митрополити – Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор,   Тернопільський і Кременецький Сергій, Почаївський Володимир,  архієпископи – Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт,    Чернівецький і Буковинський Мелетій,   Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, єпископ Банченський Лонгін, духовенство Чернівецької єпархії.

За Літургією собор архієреїв висвятив на єпископа Хотинського клірика Чернівецької єпархії архімандрита Євсевія (Дудку)  (відповідно до рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 16 вересня 2014 р., журнал № 40).

Вручаючи архієрейський жезл новому буковинському єпископу, Предстоятель побажав владиці Євсевію Божої підтримки у несінні нелегкого пастирського хреста, християнського смирення і миру йому особисто і всій буковинській пастві.

27 вересня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Свято-Духівському кафедральному соборі міста Чернівці після Всенічного бдіння здійснив чин наречення на єпископа Хотинського архімандрита Євсевія (Дудку), який понад двадцять років ніс послух намісника Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря в селі Хрещатик Заставнівського району Чернівецької області.

Довідка: Місто Хотин – районний центр Чернівецької області, друге місто за кількістю мешканців, де знаходиться архієрейська кафедра вікарного архієрея, яку займав до призначення на Чернівецько-Буковинську Високопреосвященніший архієпископ Мелетій.  Свято-Іоанно-Богословський монастир у Хрещатику над Дністром – один із найдревніших і найшановніших на Буковині, сюди щороку на свято Різдва Іоанна Предтечі вирушає хресний хід з Чернівців, який об’єднує православних християн усього краю. У цьому монастирі свого часу подвизався прп. Кукша Одеський – завтра, 29 вересня, виповнюється 20 років від дня прославлення подвижника в сонмі святих, і саме в цей день Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідає з пастирським візитом благословенне місто Одесу.

Біографія єпископа Хотинського Євсевія (Дудки) >>>

Кількість переглядів: 104