6 жовтня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію з чином прославлення святих на площі перед кафедральним собором  Різдва Христового м. Сєвєродонецька.

Його Блаженству співслужили: митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископи –  Краснолиманський Аліпій, Святогірський Арсеній,  Макіївський Варнава, Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Городницький Олександр, єпископи – Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, духовенство Сєвєродонецької єпархії.

На богослужінні  також молилися: перший заступник губернатора Луганської ОДА Ігор Мартиненков, міський голова Валентин Казаков і секретар міської ради Андрій Гавриленко.

За богослужінням була відслужена остання заупокійна літія за Димитрієм та інокинею Параскевою, після чого митрополит Луганський і Алчевський Митрофан зачитав рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 19 червня 2014 року про причислення інокині Параскеви Старобільської і Димитрія Горського до лику місцевошанованих святих (журнали №16 і №19), а єпископи Бердянський і Приморський Єфрем та  Ірпінський Климент прочитали житія новопрославлених святих.

Під час Літургії  Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих зі словом настанови, зокрема сказавши:

«Християни відрізняються тим, що навіть питання війни чи захисту Вітчизни вони вирішують через молитву, через збирання Божого миру. І чим більше буде миру в душі кожного з нас, тим швидше він укріпиться у всій Україні».

За богослужінням Предстоятель возніс сугубі молитви про мир в  нашій країні та подолання ворожнечі.

Після закінчення Божественної літургії Предстоятель нагородив єпископа Сєвєродонецького і Старобільського Никодима орденом святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова, привітав усіх прихожан собору та гостей зі святом і окремо звернувся до військовослужбовців, які несуть службу в Сєвєродонецьку:

«Сьогодні ви захищаєте Батьківщину, тому бажаю кожному з вас Божої допомоги у вашому служінні, з честю виконати цей священний обов’язок і повернутись додому, до своєї родини здоровими та неушкодженими»,  – сказав Блаженніший Владика.

 

За матеріалами Офіційного сайту Сєвєродонецької єпархії

Кількість переглядів: 40