26 жовтня клірики Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового на чолі з головою Парафіяльної ради єпископом Бородянським Варсонофієм разом з прихожанами взяли участь у прибиранні  території довкола споруджуваного собору.

Того ж дня духовенство Південного київського вікаріатства вийшло на прибирання території столичного парку «Юність».

Участь у приведенні паркової зони до порядку взяли: єпископ Васильківський Миколай, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, а також благочинні, священики та миряни Святошинського, Голосіївського, Печерського, Солом’янського і Другого лікарняного благочинь Києва. Загалом, в прибиранні парку взяли участь близько ста чоловік.

Владика Миколай підкреслив, що є час для молитви, а є час для праці. «Столичне духовенство дбає не тільки про храми і піклується не тільки про спасіння душ людей. Ми, як жителі Києва, піклуємося також про чистоту міста, в якому живемо, і про чистоту довкілля взагалі». Його Преосвященство звернув увагу на тісний зв’язок між духовенством і мирянами, особливо у несенні соціальної місії Церкви.

Наприкінці заходу владика Миколай подякував кожному, хто взяв участь у суботнику, а настоятель храму на честь святителя Спиридона Тріміфунського, протоієрей Миколай Данилевич за трапезою, що була організована парафією подарував всім церковні календарі на 2014 рік.

Слід зазначити, що подібні заходи будуть проводитись регулярно. Зокрема, через 2 тижні планується провести прибирання парку «Кіото», що на Лісовому масиві столиці.

 

IMG_6025 IMG_6012 IMG_5980 IMG_5977 IMG_1816 IMG_1808 IMG_1793 IMG_1791 IMG_1783

 

 

 

 

sobor.in.ua

mitropolia.kiev.ua

Кількість переглядів: 53