Його Блаженству, Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство, дорогий у Господі владико!

Сердечно вітаю Вас із знаменною датою — 75-річчям від дня народження.

Господь судив Вам пройти чималий шлях, більшу частину якого Ви присвятили ревному служінню Богу і Його Церкві. Принісши чернечі обіти в обителі преподобного Сергія Радонезького, Ви за всіх обставин життя і трудів прагнете зберігати вірність зробленому одного разу вибору.

Промислом Вседержителя, виявленим у соборному рішенні єпископів Української Православної Церкви, Ви сподобилися підняти на свої рамена хрест Предстоятельського служіння. У важкі роки випробувань український народ знайшов у Вас турботливого батька, духовно досвідченого архіпастиря, мужнього захисника священних канонів і гарячого молитовника перед Богом. Мудрим словом і доброю справою Ви наставляєте паству на шлях спасіння, піклуєтеся про те, щоб вона сповнювалася розумом духовним, в усякому доброму ділі приносячи плід і зростаючи в пізнанні Бога (Кол. 1: 9-10).

З огляду на Ваші старанні труди та з нагоди ювілею вважаю за справедливе удостоїти Вас ордена святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

Незмінно поминаючи Вас у своїх молитвах, бажаю Вашому Блаженству доброго здоров’я, душевного миру і зміцнення від Господа у Вашому подальшому предстоятельському служінні на користь Святої Церкви і на спасіння ввіреної Вам української пастви.

З любов’ю в Іісусі Христі

+ КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ

Джерело: patriarchia.ru

Кількість переглядів: 160