5 листопада 2019 року, у день 75-річного ювілею Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в усіх єпархіях Української Православної Церкви піднесли молитви за здоров’я Предстоятеля, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента у храмах Ніжинської єпархії відбулися соборні Божественні літургії.

Під час урочистих богослужінь уся повнота Ніжинської єпархії сугубо молилася за свого Предстоятеля — господина й отця нашого Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Перед престолом Вседержителя були піднесені подячні молитви за Первосвятителя Української Православної Церкви. На заупокійній єктеніїї духовенство молилося за упокій душі духовного отця нашого Предстоятеля архімандрита Кирила (Павлова) та Його батьків протоієрея Володимира і Юлії.

Після відпусту літургії лунали уставні многоліття за здоров’я Його Блаженства.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відслужив подячний молебень в Хресто-Воздвиженському храмі міста Вінниці. Владиці співслужили священники Вінницької єпархії.

За богослужінням підносилася особлива молитва про Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Києво-Печерської Лаври була відслужена Божественна літургія з нагоди 75-річчя від дня народження Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Богослужіння звершив проректор з виховної роботи Київських духовних шкіл єпископ Згурівський Амвросій у співслужінні викладачів та студентів і вихованців Київських духовних шкіл у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

Після завершення богослужіння перед іконою святого апостола Якова був звершений чин славління, після чого Предстоятелю Української Православної Церкви було виголошено многоліття.

Вітання Київських духовних шкіл Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з 75-літтям розміщено на сайті КДА.

Служіння Літургії очолив віцеректор семінарії Преосвященніший єпископ Новосанжарський Веніамін. Його Преосвященству співслужили викладачі, випускники та гості духовної школи у священному сані.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за здоров’я Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

“Нехай в день Вашого народження Всемилостивий Господь зміцнить Вас, Ваше Блаженство, в доброму здоров’ї, пошле Вам Свою всесильну допомогу, зміцнить Ваші душевні і тілесні сили на многая і благая літа!”, – йдеться у вітальному слові.

Керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, вікарії Дніпропетровської єпархії архієпископ Новомосковський Євлогій і єпископ Петропавлівський Андрій від себе особисто, а також духовенства і паства єпархії направили на адресу іменинника вітального листа, в якому зокрема сказано: «Молитовно бажаємо Вам міцного здоров’я, довголіття і благословенних успіхів у Вашому великотрудному першосвятительському служінні на благо Святої Православної Церкви. Нехай милість Божа ніколи не залишає Вас у Ваших першосвятительських працях. Від душі бажаємо багатьох благодатних років життя і служіння!».

Духовенство та вірні Рівненської єпархії Української Православної Церкви, вітаючи Предстоятеля з ювілеєм, побажали йому, щоб “заступництвом Божої Матері та усіх святих багатогранна діяльність на благо Святої Православної Церкви процвітала, щоб Всемилостивий Господь дарував Вам Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху Предстоятельського служіння”.

Молитва за Предстоятеля Української Православної Церкви лунала в усіх куточках України, на адресу Архіпастиря надійшли сотні вітань від ієрархів Церкви та тисячі поздоровлень були розміщенні в соціальних мережах від вірної пастви.

Активна православна молодь Рівного вітає свого Предстоятель з 75-річчям:

Активна православна молодь Рівного вітає свого Предстоятель з 75 -річчям.

Gepostet von РІВНЕ. Голос Церкви. am Dienstag, 5. November 2019

Кількість переглядів: 100