У Мукачівській єпархії в м. Ужгороді митрополит Феодор звершив освячення храму на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, у Волинській — у селі Забороль архієпископ Нафанаїл на честь святих мучеників Адріана і Наталії, у Рівненській — у с. Рачин єпископ Дубенський Пимен на честь святої великомучениці Варвари, у Тульчинській — в селищі міського типу Тиврів єпископ Ладижинський Сергій на честь святого Архістратига Божого Михаїла. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

3 листопада, у 20-ту Неділю після П’ятидесятниці, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив новий престол та храм на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, що в м. Ужгороді. Після чого очолив першу Божественну літургію. Представники влади, зокрема міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, долучилися до урочистої служби.

Після завершення літургії владика звернувся до присутніх зі словами проповіді, в якій висловив подяку настоятелю храму протоієрею Василію Алексію та всім парафіянам за труди на славу Святої Церкви.

4 листопада, у день свята Казанської ікони Божої Матері, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чин освячення храму на честь святих мучеників Адріана і Наталії та святкову Божественну літургію у селі Забороль Луцького району. Будівництво храму тривало десять років.

Архіпастирю співслужили настоятель новоосвяченого храму ієрей Богдан Гринюк та духовенство Волинської єпархії.

На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив високою церковною нагородою настоятеля храму – хрестом з прикрасами.

Після завершення богослужіння архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

«Великий подвиг та велика нагорода подається сьогодні тим, хто в непростий час випробувань, десять років, без роптання й відчаю продовжував будувати дім Божий й вірити, що Господь допоможе воздвигнути цей храм в якому люди знайдуть спасіння. Тому кожен християнин має не просто будувати стіни, не просто зводити куполи, але й будувати спасіння власної душі, звершуючи добрі справи на благо Христової Церкви» – наголосив владика.

Також, архієпископ Нафанаїл привітав настоятеля, духовенство, парафіян й гостей свята з тим, «що сьогодні на історичній Волинській землі з’явилась ще одна молитовна свічка, яка завдяки вірним дітям православної церкви, буде зігрівати нашу рідну церкву й рідну землю своїм молитовним теплом» – підсумував владика та нагородив активних парафіян і жертводавців орденом, медалями «Волинської ікони Божої Матері» й благословенними єпархіальними грамотами.

Цього ж дня в селі Рачин Дубенського району Рівненської області освятили новий храм на честь святої великомучениці Варвари і відслужили в ньому першу літургію. Церкву збудували за три роки замість захопленої прихильниками “УПЦ КП”.

З благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія богослужіння очолив єпископ Дубенський Пимен. Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, благочинні Дубенських двох благочинь, настоятель храму протоієрей Андрій Декер та чисельне духовенство Рівненської та сусідніх єпархій.

На малому вході настоятель храму за труди на благо Церкви, будівництво храму та утвердження віри серед народу, був нагороджений хрестом з прикрасами.

Владика Пимен привітав настоятеля та прихожан храму зі знаменною подією на парафії, передав благословення та побажання добра, миру і злагоди від митрополита Варфоломія.

“Сьогоднішня подія, є святом Божої істини, яку ніколи не треба нікому доказувати. Цю істину треба показувати своїм життям. Ви щасливі, бо любите одне одного, а через це виконуєте головну заповідь Божу. Нехай Господь благословить вас, ваші труди, щоб цієї святині ніхто ніколи не осквернив, а щоби тут спасали свої душі багато поколінь віруючого народу”, – сказав архієрей.

Благодійники були нагороджені благословенними грамотами Предстоятеля та правлячого архієрея.

Отець Андрій подякував усім хто долучився до благої справи будівництва Божого дому. Особливу подяку висловив Предстоятелю Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському та всієї України, митрополиту Бориспільськом Антонію, які теж не оминули своєю увагою та матеріальною підтримкою будівництво.

26 жовтня вікарій Тульчинської єпархії єпископ Ладижинський Сергій (Аніцой) освятив новий храм на честь святого Архістратига Божого Михаїла в селищі міського типу Тиврів Тиврівського району Вінницької області.

Владиці співслужили клірики Тульчинської єпархії.

Настоятель храму ієромонах Вікентій (Флорецький) був нагороджений правом носіння наперсного хреста з прикрасами.

Нагадаємо, 23 жовтня митрополит Джанкойський і Роздольненський Аліпій  чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» у с. Чкалове Нижньогірського благочиння в Криму. Архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет звершив освятив купол та накупольний хрест для Казанського храму міста Таврійськ Херсонської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 107