8 листопада 2019 року, в день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського,  митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив чин великого освячення Свято-Димитріївського храму села Криничне Болградського району Одеської області, відтвореного з руїн силами місцевих жителів і благодійників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Митрополиту Агафангелу співслужили єпископ Болградський Сергій, вікарій Одеської єпархії, намісник Свято-Миколаївського Ізмаїльського чоловічого монастиря архімандрит Аліпій (Цушко), настоятель храму протоієрей Роман Чернієнко та духовенство Болградського та Ізмаїльського благочинь.

Правлячий архієрей Одеської єпархії вклав у підвалини Престолу частку святих мощей, а стіни храму, після окроплення святою водою, помазав святим миром.

Потім у новоосвяченому храмі була звершена святкова Божественна літургія. Після завершення богослужіння митрополит Агафангел привітав жителів села з історичною подією в їхньому житті та висловив вдячність настоятелю і благодійникам, які взяли участь у відродженні зруйнованої в роки безбожництва святині, вручивши їм церковні нагороди за труди.

Нагадаємо, що також у день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив чин малого освячення церкви на честь святого в новозбудованому храмі с. Дунаїв Кременецького району Тернопільської області. Православна парафія побудувала храм за пів року після того, як прихильники «ПЦУ» відібрали в них святиню.

Кількість переглядів: 88