10 листопада 2019 року митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив освячення Свято-Георгіївського храму в м. Ізмаїлі Одеської області, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій очолив освячення храму на честь прп. Іова Почаївського у с. Мілієве Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел у співслужінні єпископа Болградського Сергія і духовенства Ізмаїльського та Болградського районів освятив Свято-Георгіївський храму в місті Ізмаїлі на Одещині, передає прес-служба Одеської єпархії.

У фундамент Престолу були покладені святі мощі мучеників, а стіни храму були помазані святим Миром і окроплені святою водою. Потім владика Агафангел звершив першу Божественну літургію в новоосвяченому храмі.

На малому вході Архіпастир поклав на настоятеля храму протоієрея Віталія Кулачинського нагороду Предстоятеля УПЦ — орден святого рівноапостольного князя Володимира 2-го ступеня. Вітаючи отця-настоятеля з високою нагородою, митрополит Агафангел зазначив, що працями протоієрея Віталія в міському парку за 10 років виріс чудовий храмовий комплекс, що включає два храми, каплиці на честь святої Анни і колодязь для потреб місцевого населення. У 2009 році відбулася закладка першого каменя у фундамент майбутнього храму.

За богослужінням молилися міський голова Ізмаїла А.В. Абрамченко і народний депутат Урбанський А.І.

Після закінчення богослужіння навколо храму був здійснений Хресний хід, під час якого піднесені молитви про мир і благополуччя нашої держави. Потім владика Агафангел звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом, в якому підкреслив важливість храму і богослужіння в духовному житті християн.

Також владика подякував настоятелю храму і благодійникам, які зробили вагомий внесок у будівництво величного Свято-Георгіївського храму, і побажав усім великих милостей Божих.

Цього ж дня митрополит Агафангел відвідав Свято-Миколаївський Ізмаїльський чоловічий монастир, де намісник архімандрит Аліпій (Цушко) ознайомив владику з монастирським життям і ходом відновлювальних робіт в обителі, а також митрополит відвідав храм архістратига Михаїла в с.Ларжанка, що будується.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, у співслужінні митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима, єпископа Хотинського Веніаміна, вікарія Чернівецької єпархії, та численного духовенства, очолив освячення новозбудованого храму на честь преподобного Іова Почаївського у селі Мілієве Вижницького району Чернівецької області, а після — Божественну літургію, передає прес-служба Ніжинської єпархії.

За літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після співу запричасного вірша митрополит Климент звернувся до вірян зі словом проповіді.

Варто зазначити, що храм на честь прп. Іова Почаївського у селі Мілієве побудовано силами парафіян замість захопленої прихильниками «УПЦ (КП)» церкви преподобної Параскеви Сербської.

Кількість переглядів: 114