11 листопада 2019 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука від імені Запорізької пастви передав у дар міській дитячій багатопрофільній лікарні №5 гематологічний аналізатор вартістю 170 тисяч гривень, придбаний на кошти, що були зібрані в рамках благодійного соціального проекту «Любов милосердствує». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Цінність кожної гривні, пожертвуваної нашими парафіянами, як зазначив митрополит Лука, нескінченно висока.

«І справа не тільки в тому, що на них у нас з’являється можливість купувати дорогу медичну техніку, прилади, медикаменти, матеріали, допомагати людям. Все це, звичайно ж, дуже важливо. Але ще важливіше, що будь-яка, навіть найменша наша лепта, є свідчення того, що у нас всіх, у нашого людського співтовариства ще залишається бажання творити добро, допомагати тим, хто потрапив у біду, — відзначив владика. — Все в цьому світі має свою ціну, немає її, і не може бути, у доброти, любові, співчуття, милосердя, тому що їх не можна ні виміряти, ні оцінити. Як немає ціни і у людському житті, оскільки вона є дар Божий».

Митрополит Лука висловив сподівання, що це медичне обладнання допоможе лікарям швидко і точно ставити діагнози, а «значить — врятувати ні одне дитяче життя, цей безцінний Божий дар».

Головний лікар лікарні Запорожченко Андрій Григорович у свою чергу подякував правлячому архієрею і всім віруючим Запорізької єпархії за постійну допомогу та плідну співпрацю.

«Завдяки допомозі Церкви у нас з’явився унікальний прилад з останнього покоління приладів такого роду, здатний автоматично досліджувати клітини крові. Він заснований на принципі дифракції лазерного випромінювання на клітинах лейкоцитів та їх подальшому аналізі, роблячи це значно швидше і якісніше попередніх моделей. Хочеться ще раз від імені наших маленьких пацієнтів, їх батьків та всіх лікарів нашої лікарні висловити глибоку вдячність і повагу всім небайдужим, хто, незважаючи на всі складності нашого нинішнього життя, продовжує допомагати нашим дітям», — сказав головний лікар.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 85