Архієрей Кіпрської Православної Церкви митрополит Лімассольський Афанасій (Ніколау) в ефірі радіостанції митрополії повідомив, що єпископи Олександрійської патріархії запевняли його, що Олександрійський Патріарх Феодор обіцяв не поминати Епіфанія Думенка під час богослужіння, яке було звершено на території його митрополії. Передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Лімассольської митрополії.

У своєму виступі в ефірі радіостанції митрополії митрополит Афанасій підкреслив, що єпископи Олександрійської патріархії запевняли його, що патріарх Феодор обіцяв не поминати Епіфанія Думенка. Сам патріарх також не попередив під час Літургії владику Афанасія, що має намір зробити це поминання.

Таким чином, зазначив митрополит Афанасій, дане поминання, попри те, що зроблено в храмі Кіпрської Церкви, не висловлює ні його особистої думки, ні думки Лімасольської митрополії в цілому.

«Митрополит Лімассольський Афанасій відокремлює свою позицію у справі згадки імені Епіфанія як єпископа Київського, яке здійснив Патріарх Олександрійський Феодор II під час Патріаршої Божественної літургії в Лімассолі», – підкреслюється в повідомленні.

При цьому він наголосив, що «приймає і визнає в якості канонічного Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Онуфрія».

Нагадаємо, у Кіпрській Православній Церкві просили Олександрійського Патріарха не поминати Епіфанія Думенка під час богослужінь. Не дивлячись на це, 12 листопада на Патріаршій Божественній літургії з нагоди урочистостей 1400-річчя з дати Успіння святого Іоанна Милостивого, що проходили на Кіпрі, патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II пом’янув главу «ПЦУ» Епіфанія.  

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 158