17 листопада 2019 року до Вінницького районного відділу поліції надійшла заява про крадіжку з недільної дитячої школи при Спасо-Преображенському храмі  у селі Лука-Мелешківська Вінницької області. Розпочато кримінальне провадження, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Правоохоронці встановлюють причетних осіб до крадіжки недільної дитячої школи при Спасо-Преображенському храмі  в селі Лука-Мелешківська Вінницької єпархії.

З заявою до поліцейських про те, що невідомі особи зірвали замок на приміщенні недільної школи, проникли всередину та винесли побутові електричні прилади та електроінструменти, звернувся настоятель храму.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.185 КК України (крадіжка). За такий злочин законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до шести років.  Поліцейські встановлюють причетних до правопорушення осіб.

Нагадаємо, що громада «ПЦУ» вимагає від парафії ПЦУ надати в користування приміщення недільної школи при храму в Луці-Мелешківській. Наприкінці жовтня цього року, після чергової невдалої провокації, клірик «ПЦУ» вирішив натиснути на літнього настоятеля храму УПЦ  протоієрея Василія Альмухамеда, утримуючи його силою прямо в кабінеті голови Лука-Мелешківської ОТГ з вимогою надати громаді новоствореної структури в користування приміщення недільної школи та погрожуючи, що в разі неотримання згоди активісти «ПЦУ» блокуватимуть Преображенський храм УПЦ. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 73