17 листопада 2019 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолив чин освячення столичного храму на честь благовірного князя Олександра Невського Солом’янського благочиння міста Києва. Цього ж дня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел освятив Свято-Покровський храм у с. Курісове Лиманського району Одеської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Бориспільської та Одеської єпархій.

Митрополиту Антонію співслужили митрополит Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, настоятель храму протоієрей Ярослав Шовкенко, благочинні міста Києва, духовенство храму та гості у священному сані.

На Малому вході митрополит Антоній відзначив кліриків храму богослужбових нагород.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після відпусту митрополит Антоній передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та привітав настоятеля, духовенство і парафіян храму.

Митрополиту Агафангелу співслужили архієпископ Южненський Діодор, вікарій Одеської єпархії та духовенства Южненського благочиння.

У основу Престолу були покладені святі мощі мучеників, а стіни храму були помазані святим Миром і окроплені освяченою водою. Потім владика звершив першу Божественну Літургію в новоосвяченому храмі.

Після завершення богослужіння митрополит Агафангел подякував настоятелю храму протоієрею Миколаю Сікорі за старанні труди в справі відновлення Божого дому та вручив архіпастирські грамоти благодійникам храму.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 109