18 – 20 листопада 2019 року в Римі проходила міжнародна конференція “Мігранти і релігії”. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у заході взяв участь голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископ Баришівський Віктор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед учасниками та гостями форуму виступили генеральний секретар Конференції італійських єпископів Римо-католицької церкви монсеньйор Стефано Руссо, єпископ Італійський Силуан (Румунська Православна Церква), засновник громади святого Егідія професор Андреа Ріккарді, президент Федерації євангельських церков Італії пастор Лука М. Негро.

У перший день конференції єпископ Віктор виступив з доповіддю на тему «Українська православна еміграція в Італії». У своєму слові владика висвітлив проблематику трудової еміграції в Італію з України, а також релігійний аспект життя української православної діаспори на Апеннінському півострові.

Розповідаючи про діяльність Української Православної Церкви по реабілітації постраждалих внаслідок збройного протистояння на сході України, єпископ Віктор зазначив: «Завдяки плідній взаємодії православних священників з різноманітними організаціями та рухами Італії, діти загиблих та поранених у збройному протистоянні на сході України військовослужбовців, а також вимушених переселенців, мають можливість проходити реабілітацію та відпочинок в італійських сім’ях… З 2014 р. православні громади, зокрема на півночі Італії, завдяки італійським меценатам та різноманітним соціально-благодійним організаціям, постійно надають допомогу постраждалим у бойових діях в Україні».

У заході також взяли участь секретар Адміністрації парафій Московського Патріархату в Італії ієромонах Амвросій (Мацегора), священнослужителі європейських єпархій Помісних Православних Церков, численні представники релігійних, культурних і академічних кіл. На полях форуму прозвучав концерт духовної музики у виконанні православного хорового колективу “Te Deum”.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 69