20 листопада 2019 року з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Керуючий Справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях з нагоди 50-ліття з дня чернечого постригу та перебування у священному сані Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У богослужінні в храмі Христа Спасителя у Москві взяли участь представники Помісних Православних Церков: Антіохійської, Грузинської, Сербської, Болгарської, Чеських земель і Словаччини, Православної Церкви в Америці.

На сугубій єктенії були виголошені молитви за єдність Православної Церкви та многоліття Святішому Патріарху Кирилу.

Предстоятель Руської Православної Церкви звершив молитву про мир в Україні.

Після закінчення Літургії митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій оголосив вітальний адрес Священного Синоду Руської Православної Церкви Святішому Владиці.

Також, увечері 19 листопада в Москву прибув Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви Блаженніший Патріарх Феофіл III. Сьогодні, 21 листопада, в день святкування Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних, Патріарх Єрусалимський Феофіл III і Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершили спільне Богослужіння у Храмі Христа Спасителя.

За матеріалами patriarchia.rufacebook.com/MitropolitAntoniy/

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Кількість переглядів: 174