Непослух рішенням Священного Синоду спричинить канонічні наслідки, підкреслив Блаженніший Ростислав Архієпископ Пряшівський Митрополит Чеських земель і Словаччини у відповідь на повідомлення єпископа Шумперского Ісаї (Сланінка) про участь в урочистостях новоствореної церковної структури «ПЦУ».

У своєму зверненні, опублікованому на сайті ПЦЧЗіС 21 листопада 2019 року, Предстоятель нагадав ієрарху, що Священний Синод Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини не визнав автокефалію «ПЦУ», тому його “оповіщення” про участь в урочистостях в Києві є «проявом брутальної зневаги до голови Священного Синоду і нешанобливості та несолідарності до інших членів Священного Синоду». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Повний текст звернення Блаженнішого Ростислава до єпископа Ісаї:

«Оскільки Священний Синод Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини до теперішнього часу не визнав автокефалію Православної церкви України, змушений визнати Ваше “оповіщення” про участь в урочистостях в Києві проявом брутальної зневаги до голови Священного Синоду і нешанобливості і несолідарності до інших членів Священного Синоду.

Ви також, як і інші єпископи нашої Помісної Церкви, підписали рішення про нашу стриману позицію до того часу, поки в питаннях Українського розколу і автокефалії не буде прийнятий всеправославний консенсус.

У разі, якщо в згадуваних урочистостях Ви все ж візьмете участь, Священний Синод нашої Помісної Церкви буде діяти згідно зі священними канонами про порушення слухняності єпископа своєму митрополиту.

Маю велику надію, що, беручи до уваги вищевикладені факти, Ви свій намір взяти участь в урочистостях в Києві 21 листопада 2019 року переглянете».

20 листопада 2019 року ієрарх створеної в Чехії структури Константинопольського патріархату єпископ Ісая (Сланінка) звершив в Михайлівському монастирі Києва спільне богослужіння з головою «ПЦУ» Епіфанієм Думенко.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Кількість переглядів: 167