23 листопада 2019 року на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» відбулася державна церемонія вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. У заході взяли участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Очолив державну церемонію Президент України Володимир Зеленський. На заході були присутні представники влади та дипломатичного корпусу, релігійні лідери різних конфесій та громадські діячі.

Президентом було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання та акцію «Запали свічку». Володимир та Олена Зеленські поклали композиції із зерном та запаленими лампадами до скульптури «Гірка пам’ять дитинства».

Насамкінець, присутні віддали шану всім, хто загинув від голоду в ‎1932-1933 роках.

День пам’яті жертв Голодомору щорічно відзначається в четверту суботу листопада. У 2019 році День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років припадає на 23 листопада. Цьогоріч згадуються 86-ті роковини трагічних подій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 262