25 листопада 2019 року в місті Суми було освячено новозбудований храм на честь святих новомучеників і сповідників Слобожанських, а 24 листопада — храм на честь Архістратига Божого Михаїла в селі Зубівка Полтавської області та капличку на честь Воздвиження Чесного Хреста в селі Чудей Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

25 листопада митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звершив чин Великого освячення новозбудованого храму на честь святих новомучеників і сповідників Слобожанських у Сумах, а після — Божественну літургію, передає прес-служба Сумської єпархії.

На малому вході під час Божественної літургії митрополит Євлогій вручив настоятелю протоієрею Сергію Шульзі високу церковну нагороду – орден святого рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня, якої він був удостоєний Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Проповідь Архіпастиря після читання Святого Євангелія була присвячена значенню храму як місця особливої присутності Божої в житті кожного християнина.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні, виголошені уставні многоліття.

Наприкінці богослужіння благодійникам, а також тим, хто особливо потрудився у будівництві і оздобленні нового храму, вручені відзнаки митрополита Сумського і Охтирського та Архієрейські грамоти.

Настоятель протоієрей Сергій Шульга тепло привітав митрополита Євлогія з днем архієрейської хіротонії, побажав Владиці всесильної помочі Божої в архіпастирському служінні, наснаги, здоров’я, а також подякував за освячення храму. Владику вітали також священнослужителі Сумської єпархії, викладачі і студенти Сумської духовної семінарії та народ Божий.

Кількість переглядів: 173