Прочани з Рівненської, Сарненської та Хмельницької єпархій УПЦ перебувають у паломницькій поїздці по святих місцях  Румунії та Болгарії. Очолює делегацію українських паломників єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ. Частину групи складають віряни парафій, що постраждали внаслідок рейдерства «ПЦУ». Триватиме мандрівка тиждень і  за цей час віруючі відвідають десятки православних святинь Європи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

У подорож українські паломники вирушили  24 листопада 2019 року й розпочали своє знайомство із святинями Румунії  у місті Сочава, де знаходяться мощі св. Іоана Сочавського.

Владика Пимен подарував настоятелю монастиря архімандриту Варфоломію ікону Божої Матері «Семестрельна», яка виготовлена з бурштину. Намісник обителі на згадку кожному паломнику презентував книгу, в якій розповідається про життя Іоанна Сочавського та описана історія монастиря.

У місті Ясси паломників з України  гостинно  приймав Архієпископ Ярський, Митрополит Молдавський та Буковинський  Феофан (Саву). Під час зустрічі єпископ Пимен разом з учасниками поїздки розповів митрополиту Феофану про події, що відбуваються в Україні після надання Томосу, зокрема владика цікавився силовими захопленнями  храмів УПЦ  та   долею тих парафій, котрі залишилися на вулиці.

Митрополит Феофан перед присутніми засвідчив, що визнає тільки Українську Православну Церкву, яку очолює Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій та побажав українцям єднання навколо свого Предстоятеля.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Кількість переглядів: 102