1 грудня 2019 року прихильники новоствореної «ПЦУ» планують повторити провокацію у Свято-Вознесенському храмі УПЦ села Рингач Новоселицького району Чернівецької області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Як зазначили в єпархіальній прес-службі, Національна поліція та інші правоохоронні органи вже проінформовані про чергову провокацію, яку планують провести прибічники новоствореної церковної структури в храмі УПЦ в с. Рингач.

У Чернівецькій єпархії підготували відеоролик, аби показати правдиву інформацію про події в селі Рингач, які достовірно не висвітлять деякі заангажовані ЗМІ.

Попередня провокація відбулася 17 листопада. Прибічники «ПЦУ» зокрема зірвали богослужіння у Свято-Вознесенському храмі УПЦ села Рингач.

«Вони зайшли до храму і під час богослужіння почали співати народні пісні. На сльози вірян УПЦ, які не могли молитись, ніхто з прихильників “ПЦУ” не звертав увагу. Якби не поліція, то прихильники “ПЦУ” не вийшли б з храму і не припинили провокації», — нагадали в єпархії.

За інформацією Чернівецько-Буковинської єпархії, інцидент організували Віктор Юришин і «священник “ПЦУ”» Мирон Ленарт.

На відео, на першій хвилині, як раз зафіксовано запис телефонної розмови настоятеля Свято-Вознесенського храму ієрея Серафима зі «священником» Мироном, який називає священника УПЦ «москаликом недобитим» і заявляє при цьому, що, мовляв, «ми — європейська церква».

Нагадаємо, що раніше громада Свято-Вознесенського храму УПЦ села Рингач зверталася до Чернівецької ОДА з відеопроханням поважати її рішення залишатися в лоні Української Православної Церкви і не чинити беззаконня щодо неї.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 116