26 листопада 2019 року ієрарх Кіпрської Православної Церкви митрополит Морфу Неофіт на зустрічі, що відбулася в аудиторії початкової школи Акакія, підтвердив, що канонічним митрополитом України Кіпрська Церква вважає Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецький сайт Romfea.

«Як Церква Кіпру, ми не визнаємо Епіфанія і не приймаємо рішення, яке прийняв Вселенський Патріарх, а також Церква Греції і Патріарх Олександрійський. Ми цього не зробили і я не буду цього робити », — заявив митрополит Неофіт.

Ієрарх Кіпрської Церкви підкреслив, що кожну «Помісну Церкву представляє свій канонічний митрополит. Тут, в Морфу, — це митрополит Морфу Неофіт. У Тамасосі — Тамаський Ісая. У Констанції — Константський Василій».

«Кого ми знали стільки років як канонічного єпископа Київського? Митрополита Онуфрія. Він і залишається канонічним Митрополитом України», — зазначив архієрей.

На завершення свого виступу митрополит Неофіт заявив, що «безумовно необхідно, щоб Православний Синод прояснив ситуацію».

Нагадаємо, митрополит Кіккський і Тіллірійській Никифор під час свого виступу 28 листопада 2019 року на міжнародній конференції «Чернецтво та сучасний світ» в Нікосії (Кіпр) зазначив, що рішення Константинопольського патріарха в Україні — неканонічне.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Кількість переглядів: 132