Новопризначений голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук не відреагував на провокацію журналіста та пообіцяв забезпечити буковинцям мир і всі законні права на свободу віросповідання та нівелювати можливість продукування релігійних конфліктів. Про це він заявив 2 грудня 2019 року, під час свого першого брифінгу на посаді губернатора Чернівецької області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема на провокаційне питання журналіста-прихильника «ПЦУ» щодо релігійної ситуації на Буковині та підписання розпорядження про так звані «переходи» громад УПЦ у «ПЦУ», що, як відомо, було здійснено незаконно, новопризначений голова Чернівецької ОДА С. Осачук відреагував спокійно і дав адекватну відповідь.

«Як вища посадова особа Чернівецької області, найбільшу місію я вбачаю в тому, щоб забезпечити всі законні можливості і права громадян України на свободу віросповідання. Я впевнений, що шлях кожного до Бога — це є дуже особиста справа, і моє завдання — зберегти особливий багатоконфесійний дух нашої Буковини», — заявив чиновник.

Він наголосив, що Буковина завжди була багатоконфесійною, але ніколи не славилася релігійним протистоянням. Що, із прикрістю слід зазначити, спостерігалося останнім часом після створення нової церковної структури.

«Буковина славилася не протистоянням, а тим, що люди розходилися на службу по різних церквах, але так само взаємодіяли, незважаючи на те, хто до якої церкви ходить. Тому моя робота спрямована на те, щоб забезпечити мир, злагоду, щоб у центрі цього питання стояв Бог, а не якісь конфлікти, які продукуються з метою нарощення протистояння», — підкреслив С. Осачук.

Новопризначений губернатор Чернівецької області також відповів на ультимативне питання, чи підпише він розпорядження про перереєстрацію релігійних громад. «Усе, що в межах закону, моїх повноважень, буде виконуватися. Я вас запевняю, що жодного штучного затягування не буде», — зауважив він.

З огляду на сказане вище, маємо надію, що це не голослівні обіцянки, і що відтепер на Буковині знову запанує мир і злагода, а держслужбовці діятимуть виключно в рамках законів України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 102