6 грудня 2019 року Священний Синод Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм вшанували пам’ять загиблих під час пожежі, яка сталася 4 грудня в Одеському економічному коледжі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком засідання ієрархи помолилися за упокій архієпископа Пантелеімона (Романовського) (+24.08.19) та померлих у жахливій трагедії в Одесі. Предстоятель Української Православної Церкви висловив слова співчуття та підтримки постраждалим.

4 грудня, о 10:12 в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. 16-річна студентка, яку госпіталізували у тяжкому стані, померла того ж дня. Пізніше стало відомо про ще одну жертву — тіло вчительки вищої математики та інформатики витягнули з-під уламків. Зниклими безвісти залишаються 13 осіб. В Одеській єпархії оголосили про збір допомоги і загальноєпархіальну молитву за якнайшвидше одужання постраждалих і про упокій загиблих.

Нагадаємо, перед роботою Священного Синоду архієреї помолились за Божественною літургією у домовому храмі на честь святителя Миколая Чудотворця резиденції Предстоятеля в Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Кількість переглядів: 115