У день пам’яті святої великомучениці Катерини Предстоятель наголосив у своїй проповіді, що подвижницьким життям вмц. Катерина дала нам приклад, як потрібно любити Бога. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав святе житіє великомучениці Катерини з Олександрії, котра пожертвувала всім — своєю молодістю, красою, становищем у суспільстві, багатством — і врешті-решт прийняла мученицьку смерть заради Господа нашого Іісуса Христа.

«Церква прикрашена святими угодниками. Святі — це ті, які відновили той образ, що їм Бог подарував, вони стали уподібнюватися Богу через виконання Божественних заповідей, і в Церкві вони знайшли ту благодать, яка повертає нам вічне життя та блаженство, заради яких люди були створені Богом. Свята великомучениця Катерина жила в перші віки Християнства, коли лише за згадку про Христа засуджували на люту смерть… І саме цього дня, коли св. вмц. Катерину замучили, відсікли голову, ми вшановуємо її пам’ять», — сказав Архіпастир.

Його Блаженство нагадав, як св. Катерина молилася, щоб Бог приховав її тіло від мучителів, і ангели віднесли його на гору Синай. Там і сьогодні, у монастирі Святої Катерини, зберігаються її святі мощі. Туди стікаються паломники з усього світу.

«Так відбувається, що якщо людина звертається до святого угодника і отримує допомогу, то це спонукає ще більше молитися, ще більше вшановувати святого. Так і святу великомученицю Катерину всі шанують — і християни, і мусульмани світу. І ми, перебуваючи територіально далеко від тих місць, так само вшановуємо святу Катерину, яка дала нам приклад, як потрібно любити Бога», — підкреслив Блаженніший владика.

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, нам потрібно завжди пам’ятати, що в разі потреби ми маємо, не замислюючись, жертвувати всім заради Господа і Православної віри.

«Якщо це необхідно, то потрібно чимось жертвувати — своїми інтересами, своїми засобами, своїм благородством, честю тощо, тому що Бог воздає за нашу невелику жертву сторицею. Сторицею в цьому земному житті, а в майбутньому житті — дарує вічне спасіння у Христі Іісусі Господі нашім», — відзначив Предстоятель.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 154