9 грудня 2019 року в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Одеси священнослужителі Одеської єпархії звершили відспівування співробітника пожежної служби Одеси Сергія Шатохіна, який загинув при виконанні службових обов’язків під час гасіння пожежі в Одеському коледжі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Odessa Online».

Цього дня до Спасо-Преображенського собору приходять одесити та всі ті, хто хоче попрощатися зі співробітником ДСНС Сергієм Шатохіним. Провести Сергія в останню путь зібралися сотні людей.

4 грудня на третьому поверсі в будівлі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в Одесі розпочалася пожежа. Вогонь гасили понад добу. Пожежа забрала життя 12 людей. Сергій Шатохін підіймався по пожежній драбині й упав з висоти третього поверху під час евакуації учнів з палаючого коледжу. За його життя медики боролися три доби. Рятувальник помер увечері 7 грудня, не приходячи до тями. Йому посмертно надали звання Героя України.

Поховають Сергія в селі Градениці Біляївського району Одеської області. У нього залишилися дружина й троє дітей.

Нагадаємо, в Одеській єпархії оголосили про збір допомоги і загальноєпархіальну молитву за якнайшвидше одужання постраждалих і про упокій загиблих. Духовенство Одеської єпархії відвідує в лікарнях і надає допомогу медикаментами і продуктами постраждалим у результаті пожежі. 6 грудня Священний Синод Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм вшанували пам’ять загиблих під час пожежі в Одесі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Кількість переглядів: 223