Перед богослужінням архієреї, духовенство та віряни урочисто зустрічали Блаженнішого Архіпастиря.Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Шумський Іов, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Дубенський Пимен, єпископ Згурівський Амвросій, гості у священному сані та духовенство єпархії.

За літургією була звершена хіротонія намісника Свято-Климентовського Інкерманського чоловічого монастиря архімандрита Каллініка (Чернишова) у єпископа Бахчисарайського, вікарія Сімферопольської єпархії.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про єдність Православної Церкви. Також священнослужителі та віряни помолились про успішну реалізацію миротворчого процесу та настання миру на сході України.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та згідно з рішенням Священного Синоду від 6 грудня 2019 року (Журнали №28, №29), у неділю 8 грудня, особливі молитви на підтримку миротворчих ініціатив Української Держави щодо врегулювання конфлікту на Донбасі підносились в усіх храмах єпархій УПЦ.

Богослужіння завершилось чином вручення жезла новому єпископу. Предстоятель звернувся до владики Каллініка зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. Ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав керуючого єпархією митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента з днем пам’яті небесного покровителя.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 493