6 грудня 2019 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, співробітники соціального відділу Одеської єпархії відвідали Одеські дитячу і дорослу обласні лікарні та Одеську клінічну лікарню №1, де перебувають постраждалі внаслідок пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу студенти, викладачі та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. А 8 грудня сестри милосердя Марфо-Маріїнської обителі разом із парафіянами храму Всіх скорботних Радість піднесли молитви за всіх постраждалих і спочилих у вогні та провели благодійний ярмарок. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Зокрема співробітники соціального відділу Одеської єпархії протоієрей Андрій Полещук і протоієрей Ярослав Громов відвідали постраждалих в Одеських дитячій і дорослій обласних лікарнях та Одеській клінічній лікарній №1. Під час спілкування священники дізналися у постраждалих про потреби і передали всім продукти харчування, а також необхідні на цей час медикаменти.

Соціальним відділом Одеської єпархії налагоджена комунікація з усіма лікувальними закладами Одеси, де перебувають постраждалі, і в разі першочергової необхідності відсутні медичні препарати будуть оперативно доставлені для потреб постраждалих.

Також сестри милосердя Марфо-Маріїнської обителі разом із парафіянами храму Всіх скорботних Радість піднесли сугубі молитви за недільною Божественною літургією за всіх постраждалих і спочилих у вогні полум’яному, під час пожежі в Одесі.

Після закінчення Літургії було організовано благодійний ярмарок з нагоди збору коштів, для допомоги постраждалим.

Окрім того, сестрами милосердя Марфо-Маріїнської обителі і соціальним відділом Одеської єпархії і братією Іллінського монастиря організований гарячий обід і чай для співробітників ДСНС, які ведуть пошукову операцію на місці пожежі на вулиці Троїцькій, а також для співробітників правоохоронних органів, котрі несуть чергування біля місця трагічної події.

Кількість переглядів: 93