15 грудня 2019 року, у Неділю 26-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, гості та братія обителі у священному сані.

За богослужінням молились парафіяни, паломники Києво-Печерської Лаври та студенти Київської духовної академії і семінарії.

Богослужбові піснеспіви виконували: хор студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам євангельську історію про багатого юнака, який не зміг покинути своє майно і піти за Господом, коли Христос його покликав. Також Блаженніший Владика звернув увагу пастви на те, що багатство, як й інші земні блага, можна використовувати по-різному, а християнам треба вміти користуватися благами для свого спасіння.

Бог дає нам блага для того, щоб ми ними користувались. Якщо є надлишкове – віддати тому, хто цього потребує, тоді ми будемо правильно розпоряджатися своїим благами і старатися жити благочестиво. Тоді ми випросимо собі у Бога найбільший дар – дар вічного спасіння.

За богослужінням було звершено дві хіротонії: священницька – над дияконом Сергієм Білоусом, студентом 4-го класу Київської духовної семінарії; дияконська  – над Миколаєм Егрешієм, студентом II курсу магістратури Київської духовної академії.

Після відпусту Блаженніший Архіпастир привітав вірян зі святом та прикликав на паству благословення Боже.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 648