16 грудня 2019 року, напередодні дня пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Баришівський Віктор та духовенство обителі.

Свята великомучениця Варвара постраждала за Христа у Малій Азії за часів імператора Максиміана (роки царювання 285-306). У VI столітті мощі святої були перенесені до Константинополя. У XII столітті дочка візантійського імператора Олексія (1081 – 1118), княжна Варвара, вийшовши заміж за князя Михайла Ізяславовича, перевезла їх до Києва. Сьогодні у київському Володимирському соборі покоїться велика частина мощей мучениці. До 1933 року вони зберігалися в Михайлівському Золотоверхому соборі та були його головною святинею.

Нагадаємо, вчора, у Неділю 26-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив святкову Літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 688