У День пам’яті святителя Миколая Чудотворця, 19 грудня 2019 року, Голова Місії «Синодальний відділ УПЦ по соціально-гуманітарних питань» протоієрей Владислав Діханов в коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розповів про Всеукраїнську акцію «Різдво для всіх».

— Народження Богонемовляти — це найважливіша подія, яка змінила хід всієї історії, це народження нової надії, нової радості, народження Світла. Різдвяні свята — такі близькі нам з дитинства — це також той час, коли ми чекали подарунки під ялинку. Багато хто з нас виріс, можливо, життя нас трохи змінило, але дитяче відчуття свята залишається з нами все життя.

Кожен з нас має потребу в турботі, у своєму «подарункові під ялинку». Щоб Різдво стало святом для всіх, ми закликаємо усі єпархії — Преосвященних владик, священників, мирян — згадати про бездомних, про людей похилого віку, про дітей, один про одного, нарешті, і провести максимально можливу кількість заходів в рамках Всеукраїнської акції.

Дуже хотілося б, щоб акція «Різдво для всіх» спонукала до ще більшого добродіяння одних, а інших надихнула почати робити щось добре, хоча б у ці святкові дні. Для тих, хто зневірився, кому здається, що допомоги чекати нізвідки, нехай ці дні стануть новою надією. Різдво прийде, і Господь дарує милість кожному творінню у цьому світі.

— Часто буває так, що бажання є і навіть можливість, але людина стає перед проблемою практичної реалізації свого пориву. Що Ви порекомендуєте у такому випадку?

— У нас на сайті Місії, та й практично на кожному єпархіальному, є заклики про допомогу, де чітко описані потреби, опубліковані контакти та реквізити. Перерахувати гроші — це найпростіше, що можна зробити в такому випадку, якщо вони є, звичайно. Але допомогти можна й іншими способами — часом, наприклад, — як волонтер взяти участь у заході, або по-сусідськи втішити людину — молитвою, добрим словом, доброю справою.

— Озирнутися навколо?

— Саме так. Іноді ми поспішаємо допомогти тому, хто далеко, не помічаючи того, хто поруч і потребує нашої допомоги. Якщо ми переступили через потребу чи скорботу ближнього й побігли до якогось дальнього, то, по суті, ми свою добродійність втратили.

Ми звертаємося до православних християн із закликом разом зустріти Народження Богонемовляти з максимальною кількістю добрих справ — щодо своїх ближніх і тих, хто потребує нашої турботи особливо.

Про те, як взяти участь в Різдвяних акціях УПЦ читайте за посиланням.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 183