6 і 7 січня в ефірі телеканалу «Інтер» відбудуться трансляції богослужінь, телемарафон, документальні проекти та святкові випуски програм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт inter.ua.

«Світле свято Різдва — одне з найбільш очікуваних і значущих для християн усього світу. Радість цієї великої події — народження Господа нашого Іісуса Христа — «Інтер» традиційно розділить з мільйонами глядачів», — зазначають у прес-службі телеканалу.

У понеділок, 6 січня, о 08:40 на «Інтері» відбудеться різдвяний багатогодинний телемарафон «Чудо починається». В ефірі прозвучать дивовижні історії, які ще раз нагадають, що кожна людина здатна на чудо.

У Різдвяні дні телеканал дарує мільйонам телеглядачів можливість приєднатися до Різдвяних богослужінь в головній Українській Православній святині — Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі: 6 cічня о 17:00 «Інтер» покаже трансляцію вечірнього Різдвяного богослужіння, а 7 січня о 09:00 — пряма трансляція Різдвяної Божественної літургії. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій.

У понеділок, 6 січня, о 19:00 в ефірі телеканалу «Інтер» — святковий випуск соціального ток-шоу «Стосується кожного» — «Щедрий вечір». Традиційно ефіри проекту напередодні Різдва присвячені історіям дітей — їхнім проблемам, мріям і реалізації обіцянок, які дорослі колись дали маленьким героям програми.

Серед гостей святкового випуску архімандрит Феодосій (Марченко), а також народна артистка України Ніна Матвієнко, співачка Злата Огневич, головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін, експерт з прав дітей Людмила Волинець та інші.

У ніч з 6 на 7 січня о 00:00 — документальний проект власного виробництва каналу «Паломництво на Святу Землю».

У вівторок, 7 січня, о 08:00 телеканал «Інтер» покаже документальний проект «Наш Блаженніший» — про Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Майбутній Предстоятель Української Православної Церкви – в миру Орест Березовський – народився 5 листопада 1944 року на Буковині, в родині священника – протоієрея Володимира Березовського. Він був вихований у християнській вірі, але ріс звичайною дитиною: захоплювався спортом, грав у футбол. Після закінчення середньої школи вступив до технічного училища, а потім – до Чернівецького університету на факультет електроніки і кібернетики. Але через три роки Орест Березовський став студентом відразу другого курсу Московської духовної семінарії, а вже через рік прийняв рішення стати монахом. Майбутній Предстоятель Української Православної Церкви отримав у хрещенні ім’я преподобного Онуфрія – ранньохристиянського святого, який прожив в пустелі 60 років на самоті, молитві і строгому пості. Яким був шлях Блаженнішого Митрополита Онуфрія від ченця до Предстоятеля Української Православної Церкви? Про своє дитинство, про бажання стати священником, випробування, які йому довелося пройти, про складність предстоятельського служіння і про Православну Церкву Блаженнійший розповів в ексклюзивному інтерв’ю знімальній групі телеканалу «Інтер». Також своїми спогадами про Предстоятеля поділилися його земляки, товариші по духовній семінарії, священнослужителі та віруючі, серед яких – відомий український боксер Олександр Усик, який перед своїми поєдинками завжди бере благословення у Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 147