5 січня 2020 року, у Неділі 29-ту після П’ятидесятниці, перед Різдвом Христовим, святих отців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді, в якому розповів про те, хто такі святі отці та чому саме в Неділю перед Різдвом звершується їх пам’ять. Архіпастир також зазначив, що: «сьогодні Церква готує нас до великого свята поєднання Неба з землею, свята миру і Божого благовоління і нагадує нам родовід Спасителя по плоті». Владика пояснив, що Син Божий Сам приходить на землю, щоб звершити подвиг нашого спасіння: «Він прийшов для того, щоб допомогти тим, хто згрішив, хто пав, хто хоче бути спасенним». На завершення Його Блаженство побажав усім: «Жити за Божественними законами, любити Бога, слідуючи Його заповідям, адже Сам Господь Іісус Христос Своїм власним прикладом показав, як жити за ними».

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: студента 1 курсу магістратури монаха Петра (Цюри) в ієродиякона та ієродиякона Рафаїла (Мосунова) в ієромонаха.

Після відпусту Архіпастир привітав вірян зі святом та благословив усіх.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший владика очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 216