7 січня 2020 року, у день свята Різдва Христового, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, гості та братія обителі у священному сані.

За богослужінням Блаженніший Владика звершив сугубу молитву про мир в Україні. Також була піднесена молитва про єдність Православної Церкви.

Після запричасного вірша митрополит Павел зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви.

Відеопривітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Різдвом Христовим багатомільйонній пастві можна переглянути тут.

Наприкінці Літургії перед іконою Різдва відбувся чин славлення.

Різдвяне богослужіння транслювалось на телеканалах “Глас” та “Інтер”.

По завершенні богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври Блаженнішого Архіпастиря привітали з Різдвом Христовим і проспівали святкові колядки насельники обителі, студенти Київських духовних шкіл, численні хорові колективи та парафіяни храмів Київської єпархії.

За традицією у період різдвяних свят, що триватиме дванадцять днів і має назву святки, віруючі прославляють новонародженного Младенця Христа та сповіщають усім про пришестя в світ Сина Божого особливими піснеспівами – колядками.

Нагадаємо, напередодні, у Різдвяний святвечір, Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 243