19 січня 2020 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив води Дніпра поблизу Свято-Покровського собору в районі Оболонь м. Київ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Чин великого освячення води Архіпастир звершив після святкового богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій та духовенство єпархії.

Після освячення Предстоятель привітав усіх зі святом:

“Усіх вас, дорогі брати і сестри, сердечно вітаю з великим празником Хрещення Господнього. Цей празник ще називається Богоявленням. У святому Хрещенні Спаситель освятив води Іордану – і не тільки Іордану, а й води усієї земної кулі.

У Своєму Хрещенні Господь явив нам Тайну Святої Живоначальної Трійці, тому що на Іордані відкрилися Небеса і усі почули голос Небесного Отця, Який сказав: “Це є Син Мій возлюблений, в Якому Моє благовоління”, – і Святий Дух зійшов на Спасителя у вигляді голуба: так, що Отець говорив, Святий Дух зійшов, а Син хрестився.

Нехай благодать, яку Господь приніс на землю через Своє народження, через Своє Хрещення, наповнює наші серця, наші сім’ї, нашу Україну і весь світ – тому що цією благодаттю всі ми живемо. Нехай вона укріплює нас в усіх труднощах і складнощах земного життя, допомагає гідно долати все, що зустрінеться нам на нашому шляху, і жити в любові до Бога, в любові один до одного, в повазі і терпінні один до одного. У цьому краса і мудрість життя. Нехай Господь усіх нас благословить!”, – побажав Блаженніший владика та благословив усіх.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 876