19 січня 2020 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.

Після читання святкового зачала Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід до джерел преподобних Антонія і Феодосія, де намісник Лаври митрополит Павел очолив чин великого освячення води.

Відразу після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив велике освячення вод Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору.

Нагадаємо, напередодні, у Хрещенський святвечір, Його Блаженство очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Кількість переглядів: 469